Sivut

perjantai 4. tammikuuta 2013

Kotijoukkue ansaittuun voittoon Lahden kiekkoillassa

Pelicans ja Blues tarjosivat Isku Areenan yleisölle jännittävän kohtaamisen. Pelissä oli tunnetta alusta loppuun eikä tuomarivirheiltä säästytty tänäänkään. Pelicans otti lopulta ansaitun 2-1 voiton, totutun lujaa taistelleesta vierasjoukkueesta. Pudotuspeliviivaan on matkaa seitsemän pistettä, tosin Pelicansilla kaksi peliä enemmän pelattuna. Takana hönkivään Ilvekseen matkaa myös seitsemän pistettä. Tämän illan ratkaisija löytyi hieman yllättävältä suunnalta.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Pelicans tuli ottelun alkuun niin kuin kotijoukkueen pitääkin tulla. Ensimmäisessä vaihdossa pelikaanit painelivat kovalla sykkeellä Bluesin päätyyn ja saivat heti pitkän hyökkäyksen aikaiseksi. Nämä ottelun ja erien alut ovat todella tärkeitä, varsinkin nyt, kun Hakametsässä tuli ehkä jopa nöyryyttävä tappio. Pelicans lähti puolustamaan keskialuetta totuttuun tapaan tiukalla sumpulla. Kotijoukkue oli tänään keskialueen herra. Blues ei päässyt tulemaan organisoidusti keskeltä vaan puskivat laidoilta läpi, ja lähtivät päätykiekkojen kautta hakemaan itselleen tekopaikkoja. Kotijoukkueen tiivis keskialueen peli hieman hajosi vauhdikkaassa toisessa erässä eli ihan puhtaita papereita tämä ei saa. Pelicans meni ottelussa johtoon todella komealla ylivoimakuviolla. Immonen pyöritti peliä konttorissaan ja tarjoili takatolpalle Seikolalle sellaisen passin, josta mies ei erehtynyt. Immosen johtama ylivoima vakuutti muutenkin. Sopanen teki keskisektorissa loistavaa duunia ja oli koko ajan pelattavana. Vilille tarjoiltiin lukuisia paikkoja, mutta viimeistely ontui tällä kertaa. Sopanen alkaa päästä nyt toden teolla vauhtiin. Taituri haluaa kiekkoa jatkuvasti ja on todella nälkäinen.

Blues tuli toisessa erässä tasoihin, niin ikään ylivoimalla. Bluesilla oli miesylivoima maalin edessä, ennen kaikkea mailaylivoima, joten maali oli väistämätön. Joukkueet pitivät yllä hyvää tempoa ja varsinkin toisessa erässä nähtiin ajoittain varsinaista hawaii-kiekkoa. Päästä päähän mentiin välillä ilman järkeä ja peli oli yhtä touhottamista. Vierasjoukkue oli kolmannessa erässä hallitsevampi osapuoli. Kotijoukkue sortui turhaan jäähyilyyn ja tuntui, että koneesta alkaisi bensa olla pikkuhiljaa loppumassa. Tuomarit puhalsivat kieltämättä jälleen kyseenalaisia jäähyjä, eikä ollut ensimmäinen kerta, kun kuulen tällä kaudella sanan tuomarifarssi. Bluesin hyvistä ylivoimatilanteista huolimatta, tehot jäivät vähiin ja lopulta kotijoukkue ratkaisi pelin. Maalinedushässäkän päätteeksi kokoonpanoon palannut Richmond nousi viivasta ja täräytti loppuluvut taululle. Tavi pääsi aivan ottelun lopussa yrittämään vastustajan siniseltä tyhjää maalia, mutta veto meni karkeasti ohi ja Bluesin toiveet tasoituksesta olivat vielä hienoisesti elossa. Tasoitusta vieraat eivät kyenneet värkkäämään ja Pelicans palasi näin takaisin voittojen tielle.

Pelicansin ja Bluesin välisissä peleissä erot ovat olleet aina suhteellisen pieniä, niin tänäänkin. Kotijoukkueen paketti pysyi Bluesia paremmin kasassa ja maalin voitto meni näin täysin oikeaan osoitteeseen. Keskiviikon tappiollinen Ilves-peli oli kosmetiikkaa, niin kuin oletinkin. Joukkue oli tänään hyvin latautunut ja valmis voittamaan.

Markus Seikolan ruoska löysi viimein tiensä verkon perukoille.
© Miro Pesonen

Maalit oikeisiin osoitteisiin

Pelicansin maaleista ei vastannut ykköskenttä, ei Immosen vitja, eikä yleensäkään hyökkääjät. Seikola löi pelille alkutahdit ja Richmond tuli ja räväytti Pelicansille maistuvan voiton. Peliä edeltävässä ennakossani toivoin hartaasti Seikolalle onnistumista maalin muodossa ja nyt se tuli. Maali tuli loistavaan paikkaan ja Seikola oli tänään muutenkin pitävän Pelicans-puolustuksen eliittiä. Loukkaantumisesta toipuneelle Richmondille maali maistuu myös varmasti. Syyskaudella pahasti alisuorittanut Richmond oli tänään kotijoukkueen paras puolustaja. Richmondin pelillinen käyrä on ollut nouseva ja hän alkaa jo olla tärkeä lenkki Pelicansin ohuessa pakistossa.
Ainakin yksi epäonnistujakin löytyy. Pikkarainen oli tänään mukana ainoastaan huonossa. Ensimmäisessä erässä mies otti kymmenen minuutin käytösrangaistuksen eikä ajatellut muutenkaan tippaakaan joukkueen etua.

Tämä oli todella hieno taisteluvoitto, joka saa aina hymyn huulilleni. Myllyniemen paketti pysyi hyvin kasassa ja hän oli voiton takuumiehiä. Tästä on erittäin hyvä jatkaa huomiseen, viikon viimeiseen peliin. Pelicans kohtaa huomenna Raumalla Lukon, joten palautumisaikaa edellisestä pelistä on todella vähän.

Palataan asiaan huomenna ennakon merkeissä.