Sivut

lauantai 5. tammikuuta 2013

Lukosta tullut Pelicansille todellinen peikko

Pelicans ei näytä tällä kaudella onnistuvan Lukkoa vastaan, ei sitten niin millään. Lahtelaisvieraat olivat hyvin pelissä mukana, mutta Lukko oli tehokkaampi ja vei voiton lukemin 3-1. Ottelun suurin tähti oli vähemmän yllättäen Mikkel Bödker 1+2 tehoillaan. Muut tanskalaiset Nielsen ja Larsen säestivät hyvin ja olivat jälleen kettupaitojen parhaimmistoa. Maalivahdit olivat tänään isossa osassa, sekä Vehanen että Myllyniemi pelasivat hienot ottelut. Peli tuli kuunneltua radiosta, joten parasta mahdollista kuvaa pelistä en saanut.

Illan tuomarityöskentely oli jälleen kyseenalaista.

Surkea alku

Pelin alku oli lahtelaisten näkökulmasta todella karmea. Männikkö otti heti kättelyssä jäähyn ja Lukko rankaisi välittömästi. Peliä ei keretty pelata ainoastaan kuin 22 sekuntia, kun kotijoukkue meni johtoon. Pelicans toipui maalista hyvin ja pääsi erän edetessä koko ajan paremmin peliin mukaan. Pelikaanit pelasivat eilen kovan pelin Bluesia vastaan, jonka jälkeen joukkue matkusti suoraan Raumalle. Pelaajien jalkojen liikkuvuus ja energiatasojen korkeus oli iso kysymysmerkki, mutta Pelicans pysyi pelissä mainiosti mukana.

Toisessa erässä momemtum siirtyi Pelicansille, Lukon Azevedon lennettyä pihalle.  Azevedo rikkoi Pelicansin Hurria, joka joutui jättämään pelin kesken. Vierasjoukkue ehti pelata viiden minuutin ylivoimaa vain kymmenisen sekuntia, kun Lukko iski alivoimalla. Tanskalaistähti Nielsen siirsi kotijoukkueen 2-0-johtoon ja katastrofi tuntui olevan valmis. Hetki tästä Pelicans kuitenkin pesi kasvojaan Pärssinen kavennusmaalilla.

Kolmas erä oli todella rikkonainen. Pelicans jäähyili eikä tästä johtuen päässyt millään rytmiin kiinni. Kolme jäähyä perätysten, silloin kun pitäisi kiriä aloitella. Toki, niin kuin aina, tuomareilla oli taas lusikkansa sopassa eikä tuomiot välttämättä olleet niin oikeudenmukaisia. Lahtelaisten alivoima toimi hyvin eikä Lukko onnistunut lisäämään johtoaan. Pussinokkien kiri jäi varsin torsoksi ja tasoitus jäi syntymättä. Lukon kultakypärä Bödker iski loppuluvut 3-1 tyhjään maaliin.

Viikon saldo kolme pistettä

Viikon kolmesta pelistä Pelicans saalisti kolme pistettä, mihin ei oikein voi olla tyytyväinen. Pudotuspeliviivaan on matkaa kymmenen pistettä ja jotta ero olisi kurottavissa kiinni, tulisi näistä kolmen pelin viikoista voittaa vähintään kaksi peliä. Näillä yhden pelin voitoilla ei pitkälle pötkitä, se on kylmä totuus.

Pelit jatkuvat heti ensi viikon tiistaina. Silloin Helsingin IFK saapuu Lahteen. Torstaina on Tapparan vuoro vierailla Lahdessa ja lauantaina olisi Oulun reissun vuoro. Pelitahti jatkuu siis kovana eikä jääharjoituksille jää liiemmin aikaa.