Sivut

torstai 17. tammikuuta 2013

Otteluennakko Ilves – Pelicans


On tullut tammikuun tasauskierroksen aika. Liigan hännänhuiput kohtaavat tammikuussa peräti neljä kertaa. Ensimmäinen osa on jo takana ja sen Ilves vei nimiinsä maalein 4-1. Joukkueet kohtaavat toisensa kolme kertaa viiden päivän sisällä. Kummallakaan ei ole pistemenetyksiin varaa ettei viimeisetkin haaveet karkaisi joukkueiden hyppysistä. Pelicansin mestaruus on tällä hetkellä nousu pudotuspeleihin, kun taas Ilves yrittää räpiköidä pois viimeiseltä sijalta. Lahtelaisilla on ollut aina Tampereella vaikeaa, enkä odota huomisestakaan vierasjoukkueen ilojuhlaa.

Ilveksen kokoonpano elänyt

Ilves on pistänyt marketin pystyyn ja jokainen pelaaja tuntuu olevan myyntilistalla. Tamperelaiset aloittivat rumbansa tiistaina, vuokraamalla maalivahti Miika Wiikmanin SaiPaan. Torstaina Jesse Niinimäki vaihtoi Pelicansin paitaan, Martti Järventie siirtyi vuokralle entiseen seuraansa Helsingin IFK:hon ja myös tulopuolella nähtiin liikettä kokeneen Mika Viinasen tulon muodossa. Pakka on siis elänyt melkoisesti, joten Ilves-käskijä Raimo Helmisellä riittää töitä saada kasattua edes jonkinlainen miehistö kasaan. Tupsukorvat tulevat perjantain huipputärkeään Pelicansin kohtaamiseen nälkäisinä, hävittyään tiistaina Jokereille 5-0. Ilveksen nippu on tällä hetkellä todella kapea, mutta löytyy sieltä muutamia yksilöitä, joita Pelicansin kannattaa pitää silmällä. Kultakypärä Matias Sointu on tehnyt tällä kaudella hyvää jälkeä ja on napakan laukauksensa johdosta vaarallinen pelaaja. Sointua on säestänyt hyvin Michael Keränen, joka on pelaamassa läpimurtokauttaan. Näiden herrojen kanssa Pelicansin on syytä olla varuillaan. He ovat kantavat erittäin isoa vastuuta Ilveksen hyökkäyspään onnistumisista. 20-vuotias Ville Kolppanen on pistetty maalinsuulla todella vaikean paikan eteen. Ihmettelisin, mikäli tamperelaiset eivät etsisi loppukaudeksi Kolppasen vierelle kokeneemman luokan kassaria.

Ilveksellä on matkaa Pelicansiin 10 pistettä. Toki, tupsukorvat ovat pelanneet kaksi peliä pussinokkia vähemmän, joten se tasoittaa teoriassa puntteja. Seuraavat kolme peliä ovat Ilvekselle kauden tärkeimmät yksittäiset pelit. Helmisen joukkojen olisi syytä voittaa vähintään kaksi, pysyäkseen Pelicansin kintereillä. Joukkue on varmasti valmistautunut hyvin perjantai-illan kohtaamiseen. Pelicans on aina tullut Tampereelle soitellen sotaan ja tässä piilee Ilveksen mahdollisuus. Kotijoukkue tulee peliin kovalla sykkeellä, pyrkien tekemään ottelussa tärkeän avausmaalin. Tamperelaisten on pakko voittaa huomenna.

Pelicans on hävinnyt Tampereella tällä kaudella jo kahdesti.
© Jarno Hietanen


Synkkä saldo

Otetaan aluksi pieni katsaus tilastoihin. Pelicans on pelannut runkosarjassa viimeisen kuuden kauden aikana Ilveksen vieraana 13 peliä, häviten näistä peräti yhdeksän kohtaamista. Luku on lahtelaisittain hyvin murheellinen ja historia on tuntunut toistavan itseään vuosi toisensa perään. Pelicans on lähtenyt Ilves-kohtaamisiin takki auki, heikolla työmoraalilla. Niin kuin olemme huomanneet, Pelicans on tullut kerta toisensa jälkeen tappio niskassa takaisin Lahteen. Huomenna ei ole varaa lepsuiluun, sillä kotijoukkue Ilves tupee peliin erittäin latautuneesti. Vierasjoukkue Pelicans lähtee peliin allaan hieno vierasvoitto TPS:stä. Joukkue taisteli erittäin urhoollisesti Turussa ja hoiti kolmannessa erässä itselleen voiton Janne Tavin kauden kymmenennellä maalilla. Pelicans sortui lopussa jälleen turhaa jäähyilyyn ja turkulaisille tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen, mutta alivoima kesti hyvin Jere Myllyniemen johdolla. Lahtelaiset ovat monta kertaa unohtaneet kurinalaisen pelaamisen pelin loppupuolella. Kenttäpelaajien hölmöilyt on pelastanut mainiossa kevätvireessä torjuva Myllyniemi. Pelicans nousi viime pelin voitolla jo pisteen päähän turkulaisista. Lahtelaisilla on siis huomenna mahdollisuus mennä TPS:n ohi. Se edellyttäisi Palloseuran häviöitä Raumalla ja samalla myös Pelicansin voittoa.

Pelicansin kokoonpanoon ei liene tulossa suurempia muutoksia. Ilveksestä hankittu Niinimäki pelaa vasta lauantaina. Jan Latvala ja Jarkko Immonen ovat olleet jo joukkueen mukana jäällä, mutta herrojen pelikuntoa en lähde arvioimaan.

Ilveksen on pakko voittaa, mutta niin on Pelicansinkin. Yhtään pistemenetyksiä ei enää lahtelaisittain kaivata, ja etenkin nämä kolme seuraavaa Ilves-kohtaamista on hoidettava kotiin. Pelicans tappelee pudotuspelipaikasta niin kauan, kun siihen on mahdollisuus.

Hope dies last.

Ilves – Pelicans 18.1. klo 18.30.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti