Sivut

maanantai 14. tammikuuta 2013

Otteluennakko TPS-Pelicans: Viimeinen naula lahtelaisten arkkuun?



Näidenkin joukkueiden kohdalla kyseessä on kauden kolmas mittelö. Kaava edellisissä TPS:n ja Pelicansin välisissä peleissä on ollut sangen tuttu. Lokakuun lopussa TPS voitti Pelicansin Lahdessa Mikko Koivun ja Lauri Korpikosken johdolla. Joulukuun alussa lahtelaisten maalilla pelannut Ondrej Pavelec ei onnistunut pysäyttämään turkulaisia ja TPS korjasi siitäkin pelistä voiton. Tiistain kotijoukkue on pelannut viime aikoina hyvin ailahtelevasti. Sama pätee myös varauksetta Pelicansiin, joka on saalistanut viimeisestä kuudesta pelistään vain kaksi voittoa. TPS on Pelicansin edellä neljän pisteen verran, joten ei turkulaisillakaan ole pistemenetyksiin varaa. 

Nähdäänkö tätä huomenna?
© Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/



Turkulaisilla liikettä pelaajarintamalla

TPS-leiri teki viime viikolla Corey Locken suhteen ainoan oikean ratkaisun. Rankasti flopanneen Locken pelaajasopimus irtisanottiin yhteisymmärryksessä eikä miestä nähdä enää turkulaisten kokoonpanossa. Tänään maanantaina TPS julkisti tehneensä sopimuksen kokeneen yhdysvaltalaispakki, Tom Preissingin kanssa. Preissing pelasi alkukaudella Röglessä 29 peliä tehoin 5+7. Turkulaiset vahvistivat viime viikolla rivejään myös Camilo Miettisellä, jonka sopimus kestää vuoden 2015 kevääseen asti.

TPS:n viime viikkoon kuului kolme peliä. Ilves kaatui kotona komeasti, mutta kaksi jälkimmäistä peliä päättyivät tappioon. Juha Pajuojan joukoilla matkaa kympin sakkiin on kymmenen pistettä, joten sielläkään suunnalla ei tappioita toivota. Espoosta tullut Miettinen on päässyt hyvin turkulaisjoukkueen sisään ja on muodostanut toimivan kentän Marko Virtalan sekä Jarkko Hattusen kanssa. Myös Lahdesta täksi kaudeksi Turkuun siirtynyt Tero Koskiranta alkaa hiljalleen löytää punaisen langan. Koskiranta on saanut pelata viime ajat maalinsylkijä Brian Willsien vierellä ja tulos on ollut kohtalaista. Puolustukseen TPS kaipasi kipeästi vahvistusta ja Preissing pelaakin jo huomenna Pelicansia vastaan. Maalissa Atte Engren pitää huolen siitä, että maaleilla tuskin pelissä juhlitaan. TPS on vuosien saatossa menestynyt Pelicansia vastaan loistavasti, ainakin Turussa. Kotijoukkue lähtee ennakkosuosikkina myös huomiseen peliin, mutta vain marginaalisena sellaisena.

Lahtelaisilla pakkovoitto osa -  

Pelicans on pelannut jo pitkään veitsi kurkulla. Tulokset eivät olleet viime aikoina toivottuja ja hommaa on hankaloittanut epätasaisuus. Joukkue varmasti tiedostaa tukalan tilanteensa, ja se voi välillä hankaloittaa tekemistä. Jos kiekko napsahtaa nopeasti omiin, saattaa pelikaani notkahtaa ja jollain tapaa luovuttaa pelaamisen. Mutta kyllä tämä kinkkinen tilanne luulisi myös tsemppaavan joukkuetta entistä kovempaan taisteluun. Totta kai, tilanne on äärimmäisen vaikea, kun jokainen peli pitäisi voittaa tällä viikolla. Se on sanomattakin selvää, että yhdellä voitolla kolmesta pelistä ei pääse mihinkään. Eikä edes vielä kahdellakaan. Turun iso kenttä on tuottanut iät ja ajat Pelicansille vaikeuksia. TPS on ollut varsinainen peikko Pelicansille enkä odota nytkään helppoa iltaa. Ylivoimapelin on parannuttava, se on kylmä fakta. Tyler Redenbachin odotetaan tekevän tulosta ja hänen on otettava välittömästi tahtipuikko haltuunsa Pelicansin hyökkäyspäässä. Jere Myllyniemi on torjunut maalissa loistavin ottein ja on ollut tiiviin alivoimapelin viimeinen lukko. Erikoistilanteet ovat ratkaisevassa roolissa huomennakin. Mitään suurinumeroista viihdettä tiistailta on turha odottaa, sillä kumpainenkin joukkue lähtee peliin erittäin varovasti.

Pelicansin toiveet lepäävät tässä viikossa. Viikon päättää kaksi Ilves-kohtaamista. Kolmella suoralla voitolla Pelicansilla olisi vielä tilaa hengittää. Yhdelläkin tappiolla, viimeistään kahdella tappiolla, lahtelaiset voivat sanoa viimeisetkin hyvästit pudotuspeleille.

Nyt jos koskaan, Pelicansin on jätettävä kaikki itsestään kentälle. Kiekko on tarvittaessa vaikka syötävä, jotta pudotuspelihaaveet säilyisivät elossa.

TPS – Pelicans 15.1. klo 18.30.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti