Sivut

perjantai 11. tammikuuta 2013

Pelicans piti pakkovoitolla toiveita elossa

Pelicansin ja Tapparan välinen nyhjäys päättyi lopulta turkoosipaitojen 2-1 voittoon. Kiekkoa roiskittiin miehissä eikä pikkumusta tuntunut pysyvän jään tasalla millään. Tämä on tulosurheilua, joten tästä tuli kuitenkin lahtelaisittain paras mahdollinen tulos. Tuomarilinja oli tänään todella tiukka ja ottelussa annettiin jäähyjä valtavat määrät. Pelicans teki sen mitä heidän pitikin tehdä tässä tilanteessa. Ainoastaan voitoilla on merkitystä nyt. Voitosta huolimatta pussinokille tuli jobinpostia.

Väsyttävää kiekkoa

Pelin ensimmäiset kunnon maalintekopaikat nähtiin vasta ensimmäisen erän puolivälin tietämillä. Kumpainenkin keskittyi puolustamaan ja roiskimaan kiekkoja. Tappara otti avauserässä peräti viisi kakkosta. Pelicansin ylivoima oli HIFK-ottelun tapaan todella vaisua ja väsynyttä. Tappara oli käynyt videoilta hyvin läpi Pelicansin ylivoiman heikkoudet. Pelicans onnistui kuin onnistuikin ylivoimalla. Korpikari laukoi kiekon viivasta kohti Metsolan vartioimaa maalia, Tavi sai matkalla mailansa väliin ja ohjasi pomppukiekon maaliin. Maali oli hienoa kevättä pelaavalle kauden yhdeksäs. Tapparan kultakypärä Nieminen kunnostautui avauserässä ainoastaan pahassa ja otti kaksi typerää jäähyä. Muutenkin Nieminen keskittyi vääriin asioihin ja ajatus tuntui harhailevan pelin ulkopuolella. Parissa viime pelissä hyvin pelannut Pärssinen oli loistavalla pelipäällä. Hän teki rohkeita ratkaisuja kiekon kanssa, jotka johtivat Tappara-jäähyihin. Vain maali jäi uupumaan. Erän käännekohta oli Myllyniemen huikea gamesaver. Pelicans-veskari pysäytti Tapparan 2vs1 hyökkäyksen todella näyttävästi, ja ottelusta olisi varmasti tullut erilainen, mikäli Tappara olisi saanut tästä limpun verkkoon.

Toinen erä käynnistyi Pelicansin ylivoimalla, ja jälleen erittäin huonolla sellaisella. Tapparan vaarallisimmat paikat toisessa erässä tulivat Espositon heikosta puolustusvalmiudesta johtuen. Esposito oli omissa pihalla kuin lumiukko eikä tiennyt ketä miestä pitäisi vartioida milloinkin. Kotijoukkue otti toisessa erässä pari jäähyä perätysten, mutta alivoima kesti ne loistavasti. Alivoima oli tänään todella uhrautuvaista ja jokainen ukko laittoi kroppaa likoon. Kolmanteen erään lähdettäessä taululla komeilivat futisluvut, 1-0.

Vasta lopussa alkoi tapahtua

Kiekon järjetön roiskiminen jatkui myös kolmannessa erässä kummankin joukkueen osalta. Pelissä ei ollut mitään tolkkua, joten avausmaalin tehnyt joukkue oli tässä tapauksessa selkeästi niskan päällä. Pelicans pelasi pari kertaa todella pitkän hyökkäyksen Tapparan päässä. Toisessa näistä seurauksena oli Pöyhösen 2+2 jäähy, kun hän osui vahingossa mailoineen Tappara-pakin leukaperiin. Pelicans kesti jäähystä ensimmäisen kakkosen, mutta ei enää toista. Tappara tuli lopulta tasoihin, puolustajajärkäle Kankaanperän maalilla. Aalto toimitti kiekon maalille, johon Kankaanperä osui keppeineen ja tasoitus oli valmis. Hetki tästä Pelicans meni uudelleen johtoon. Paakkolanvaara voitti hyökkäyspään aloituksen, josta Pärssinen jatkoi kiekon Pikkaraiselle. Pikkarainen viritti ja laukoi kiekon tarkasti alanurkkaan. Tärkeä maali miehen itsensä, ja tietenkin Pelicansin kannalta. Tapparan kiri tyssäsi kolmannessa erässä Niemisen ulosajoon. Nieminen sai ottelurangaistuksen tuomarin koskemattomuudesta. Heti perään Kankaanperä lensi pihalle päähänkohdistuneesta taklauksesta. Tapparalla paloi käämit lopussa eikö hommasta näyttänyt tulevan enää mitään. Ehkä hieman totuttuun tyyliin, Pelicans lepsuili lopussa ja alkoi myös jäähyillä. Tapparalle tarjottiin mahdollisuutta tasoitukseen, mutta farssi jäi Pelicansin onneksi näkemättä. Kotijoukkueella oli lukuisia kertoja tyhjä maali edessään, mutta tälläkin kertaa kiekon napsuivat maalin ohi.

Sairastuvalle täytettä

Pelicans koki pelin aikana kaksi erittäin valitettavaa menetystä. Ensimmäisessä erässä Immonen joutui jättämään pelin kesken. Tapparan Palola taklasi Immosta, jolla tuntui menevän vintti täysin sekaisin ko. taklauksesta. Kolmannessa erässä Kankaanperän aivopierun kohteena oli Paakkolanvaara, joka otti myös osumaa. Hänkin talutettiin koppiin eikä enää pystynyt jatkamaan peliä. Kyllähän se kirpaisisi mitä joukkuetta tahansa, jos kaksi kärkisentteriä tippuu pois. Varsinkin, kun Pelicansin pelaajamateriaali on todella kapea eikä reservistä löydy kunnollisia paikkaajia.

Pelicans on hankkinut riveihinsä alkukaudella HIFK:ssa pelanneen, keskushyökkääjä, Tyler Redenbachin. Tämä tuli sangen loistavaan saumaan, juuri kun kaksi keskushyökkääjää tippui pois. Otan Redenbachin hankinnan paremmin käsittelyyn tänään iltapäivällä.

Tästä Tappara-pelistä ei jäänyt Pelicansille muuta käteen kuin voitto. Se riittää vallan mainiosti, sillä jatkossa jokainen peli on Pelicansille melkein kuin pakkovoitto.

Pelit jatkuvat lauantaina Oulussa. Haaste on valtaisa, mutta altavastaajan asema sopii lahtelaisille vallan mainiosti.