Sivut

tiistai 29. tammikuuta 2013

Yhden pelin viikko käyntiin tiistaisilla jäillä



Olin aamupäivällä seuraamassa jätkien menoa Isku Areenan siimeksessä. Seuraavaan kahteen viikkoon pelikaanit pelaavat vain kaksi peliä, joten ainakin harjoitteluun on aikaa. Jäällä olikin kova tempo päällä eikä vauhtia säästelty. 

Viimeaikaisten voitokkaiden pelien tuoma itseluottamus näkyi myös harjoituksissa. Huumori kukki ja kaikilla oli hauskaa, toisin kuin alkukauden taaperruksen aikana. Harjoituksissa keskityttiin tällä kertaa kiekon hallintaan ja pienpeleihin. Myös luisteluskapoja nähtiin. Pekka Jormakka oli luonnollisesti näissä omaa luokkaansa.

Jäällä olivat kaikki, Pekka Saarenheimoa lukuun ottamatta. Saarenheimolla on jonkinasteinen kylkivamma ja hän jäi polkemaan kuntopyörää. Mainittakoon myös, että Joel Mustonen ei ole edelleenkään harjoittelukunnossa.

Jäiden päätteeksi muiden pelaajien jo poistuttua, jäälle jäivät Janne Juvonen, Joonas Hurri, Juha-Pekka Pietilä sekä Jormakka. Homman nimi oli, kuka osuu viimeisimpänä ylärimaan, kerää kiekot. Juvonen hävisi ensimmäisen erän, mutta pojat päättivät ottaa vielä uusiksi. Nyt oli Jormakan vuoro hävitä, mutta lopulta jätkät keräsivät kiekot miehissä hyvässä hengessä.

Ottelumäärät tasoittuvat

Alkanut viikko on Pelicansille sangen tärkeä, vaikka joukkue pelaakin vain yhden pelin. Porin Ässät tulee perjantaina Lahteen haistelemaan yhden liigan kovakuntoisimman joukkueen nykyvirettä.

Seuraavana Pelicansin kiikarissa oleva SaiPa on vielä näköpiirissä. Eroa Sputnikkien hyväksi on nyt kahdeksan pistettä. Asia voi muuttua tämän viikon aikana, sillä lappeenrantalaiset ovat pelanneet kaksi peliä pussinokkia vähemmän. SaiPa kohtaa tällä viikolla Jokerit, TPS:n ja Tapparan. Sijoilla 8. ja 9. olevat HIFK ja Blues ovat pelanneet lahtelaisia pelin vähemmän, ja ovat Pelicansiin nähden yhdeksän pisteen karkumatkalla. 

SaiPan kurssi on ollut viime aikoina pahasti laskusuunnassa. HIFK on parantanut, Blues taas pelannut todella vuoristoratamaisesti. Lappeenrantalaiset vaikuttaisivatkin olevan nyt se joukkue, joka tuolta kympin sakista voisi vielä ulos tulla. 

Ässät on puolestaan tasapisteissä Pelicansin kanssa, myös kaksi peliä vähemmän pelanneena. Tämän viikon jälkeen ottelumäärät tasoittuvat ja sarjataulukko nähdään uudessa valossa. Pelikaanien on, totta kai, kaadettava porilaiset perjantaina kotonaan. 

Siirtoikkuna umpeutuu tammikuun viimeinen päivä eli torstain ja perjantain välisenä yönä. Näillä näkymin muutoksia Pelicansin pelaajistoon ei tulla näkemään, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Lahtelaiset ovat kyllä koko ajan hereillä, jos markkinoilta sattuisi sopiva mies löytymään. Danny Richmondin paikkaaja löytyy tällä hetkellä oman joukkueen sisältä.

Odotellaan mielenkiinnolla, tapahtuuko joukkueissa muutoksia ennen siirtorajan umpeutumista.

Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti