Sivut

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Otteluennakko Pelicans – Lukko

Lahdessa aurinko paistaa ja linnut laulavat. Kevät on siis tuloillaan ja runkosarjan pelit SM-liigassa alkavat käydä vähiin. Torstain kierroksella Pelicans saa vieraita Raumalta. Tiukasti säälipudotuspelipaikassa kiinni oleva Lukko tulee Lahteen katkaisemaan viiden ottelun vierastappio putkeaan. Pelicansilla on puolestaan alla kolmen pelin tappioputki kotipeleissä. Jompikumpi saa siis huomenna heikon putkensa poikki.

Kauden kolme aiempaa kohtaamista on mennyt vahvasti raumalaisten merkeissä. Lukko on voittanut kaikki kolme peliä lahtelaisittain murheellisella maalierolla 4-13. Pelicansilla on näin kalavelkojen maksun paikka joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa tällä kaudella.

Pelicans voitti tiistaina Helsingin IFK:n vieraissa ehkä jopa sensaatiomaisesti 1-6. Lukko taas hävisi kotonaan Tapparalle ikuisuuden kestäneen voittolaukauskisan jälkeen 5-6. Lukon paidassa nähtiin tiistaina myös yksi todella mielenkiintoinen uusi kasvo.

Ryhtiliikkeen tultava nyt

Pelicans liitää kuuden ottelun vierasvoittoputkessa, mutta kotona palaset eivät ole viime aikoina loksahdelleet kohdilleen. Lahtelaiset ovat kärsineet kotonaan tappion kolmessa viime pelissä, vaikka alkukaudella homma kulki kotona ajoittain mainiosti. Viisikkopeli on ollut kyllä vähintäänkin ok tasolla, mutta ylivoimapeli ja viimeistelytarkkuus on ollut olemattoman heikkoa.

Pussinokat ovat tehneet tällä kaudella kotipeleissä toiseksi vähiten maaleja koko sarjassa, kun Lukko on onnistunut maalaamaan vieraissa liigan viidenneksi eniten. Ykköshyökkääjät Pekka Jormakan ja Tyler Redenbachin johdolla ovat alkaneet tehdä tulosta viime peleissä, mikä lupaa hyvää tuleviin peleihin. Jarkko Immosen sentteröimä kakkoskenttä pystyy tekemää viime peleistä nähtyä parempaa tulosta.

Kotijoukkueen on tultava torstain peliin aktiivisina ja raikkaalla jalalla. Aikainen avausmaali voisi avata ketsuppipullon. Loppuviikkoon mahtuu kaksi peliä, joista ainakin toinen tulee voittaa. Tässä kohtaa kevättä luottoni Kai Suikkasta kohtaan on järkkymätön.

Ykköskentän johdolla

Lukko on menestynyt vieraissa viime aikoina heikosti, mutta he ovat silti potentiaalinen ja vaarallinen nippu. Tutkapari Teemu NurmiJustin Azevedo on ollut kovassa vireessä. Etenkin pienikokoinen Azevedo, joka on tehnyt viimeiseen 10 peliin huikeat tehot (9+12). Nurmi onnistui jälleen viime pelissä pienen suvantovaiheen jälkeen. Hän on kiistatta yksi SM-liigan vaarallisimpia pelaajia hyökkäysmaalin edessä.

Mielenkiintoinen nimi on myös slovakkijätti Milan Jurcina. Hän on tahkonnut raumalaisten riveissä nyt viisi ottelua, joissa verkko on venynyt kolmesti. Voin vakuuttaa, että kukaan ei halua hänen kanssa samaan maalineduskamppailuun.

Tiistain pelissä Lukon paidassa debytoi vuonna 1997 syntynyt Aleksi Saarela. Ensiesiintyminen ei olisi paremmin voinut sujua, sillä hän pääsi heti maalin ja syöttöpisteen makuun. Tätä Sidney Crosbyn numerolla (87) operoivaa pelaajaa kannattaa pitää silmällä myös torstaina, mikäli hän pelaa.

Lukko on pelannut Lahdessa vuodesta toiseen hyvin vaihtelevalla menestyksellä eikä torstain pelissäkään ole suurta ennakkosuosikkia. Lasken vieraat kuitenkin niukoiksi suosikeiksi. Pelicans on taapertanut kotipeleissä eikä kiekkoa ole saatu reppuun kirveelläkään, mutta lumipalloilmiö saatetaan nähdä milloin vaan.

Voitolla Pelicans nousisi jo sijalle 11 ohi Bluesin. Lukko kamppailee vielä kiivaasti pääsystä kuuden sakkiin ja suoraan puolivälieräpaikkaan.

Voiko kattaus tästä enää parantua? En minä ainakaan keksi parempaa tapaa viettää torstai-iltaa. Pelicansin runkosarjaan mahtuu enää viisi kotipeliä. Tule siis paikalle kokemaan kiekkokaupungin huuma.

Pelicans – Lukko 21.2. klo 18.30.


Aleksi Salonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti