Sivut

perjantai 1. helmikuuta 2013

Otteluraportti Pelicans – Ässät

Illan joukkueet tarjosivat yleisölle tasaisen väännön. Kontakteilta ei vältytty, mutta peli oli kokonaisuudessaan tapahtumaköyhä. Vierasjoukkue Porin Ässät oli parempi maalein 3-0 ja veivät arvokkaat pisteet Poriin. Pelicans tuli ottelun alkuun terävästi, mutta ei saanut maalia aikaan. Kotijoukkue hallitsi peliä koko ajan näennäisesti, mutta tulos jäi uupumaan. Ässät pelasi erittäin jämptin vieraspelin, missä ei tyylipisteillä juhlittu. Tässä kohtaa vain voitoilla on väliä. Tappio oli ehkä se ratkaiseva isku lahtelaisten pudotuspelitoiveille.

Kotijoukkue tuli ryminällä

Pelicans oli heittänyt keskialueen tiiviin trappinsa romukoppaan ja puski Ässien päätyyn hullun lailla. Kotijoukkue otti vierailta tilan pois ja saivat muutamia hyviä riistoja hyökkäyspäässä. Jokainen vitja painoi pelin vuorollaan vieraiden päätyyn, mutta viimeiset ratkaisut olivat epämääräisiä. Lataus oli todella kova, ja se oli kostautua alussa.

Pelicans pakki Juha-Pekka Pietilä ylipelasi hyökkäyssinisellä ja Ässät pääsi vaarallisen näköiseen 2vs1 hyökkäykseen. Kiekko pelattiin Joel Armialle, mutta Pelicans-vahti Jere Myllyniemi nappasi kiekon hienosti hyppysiinsä. Nämä ovat niitä tontteja, josta Armian tasoisen maalintekijän on pistettävä aina maali. Aina.

Vain hetki tämän jälkeen syntyi ottelun avausmaali. Myllyniemi toikkaroi maalinsa takana kiekon suoraan Eero Elon lapaan, joka laukoi kiekon ykkösellä ohi, maalille juuri ja juuri kerenneen, Myllyniemen. Maali meni ehdottomasti Pelicans-kassarin piikkiin. Vastaava tilanne nähtiin myös erän lopulla, mutta tällä kertaa Myllyniemi onnistui pysäyttämään Armian vedon.

Pelicans ei saanut itsestään kaikkea irti

Sama tahti jatkui toisessa erässä. Pelicans hallitsi peliä näennäisesti, muttei pystynyt hyödyntämään paikkojaan. Ässä-vahti Antti Raanta oli maalillaan erittäin vakuuttavassa vireessä. Pelicans hölläsi karvaustaan ensimmäisen erän lopussa, mutta nosti sitä taas toiseen erään. Ylivoimaa tarjottiin ja muutama hieno poikittaissyöttö nähtiin Tyler Redenbachin osalta, mutta siihen se jäi.

Pelicansille sattui synkkä hetki toisessa erässä, kun ensin Jesse Niinimäki otti hyökkäyspään jäähyn ja heti perään lähti Oskari Korpikari istunnolle. Ässien 5vs3 ylivoima ei kuitenkaan toiminut, vaikka kiekko kerran ylivoimassa kävikin. Pelicansin alivoima pelasi uhrautuvasti, mutta oli siinä porilaisten heikkouttakin. Kiekko ei liikkunut tarpeeksi nopeasti ja teot olivat ennalta arvattavia.

Ässät siirtyi 2-0 johtoon Daniel Brodinin maalilla. Hienon pelin pelannut Shaun Heshka pysäytti Redenbachin rännikiekon, toimitti pikkumustan maalille, johon Brodin sai keppinsä väliin. Myllyniemellä ei ollut mitään sanottavaa tässä maalissa. Maalin jälkeen Pelicans selkeästi turhautui omaan saamattomuuteensa hyökkäyspäässä. Viimeinenkin terä oli tylsytetty toisen erän lopussa.

Isku Areenan 4163 silmäparia pettyivät Pelicansin esitykseen pahanpäiväisesti. Ässät nosti kolmannessa karvaustaan eikä hellittänyt tahtiaan, vaikka niin ehkä luulla saattoikin. Vieraat eivät lopettaneet pelaamistaan missään vaiheessa, mistä on pakko nostaa hattua myös Ässä-koutsi Karri Kivelle. Ottelun kolmas maali Sami Mutasen toimesta oli vain kosmetiikkaa.

Ässien puolustuksessa Jyri Marttinen vakuutti rauhallisella ja virheettömällä pelillään. Hyökkäyksestä kukaan ei noussut erityisemmin esille vaan porilaiset tulivat laajalla rintamalla.

Maalivahtien taisto meni tänään heittämällä Raannan nimiin. Ässien koko puolustus oli Pelicansin vastaavaa tiiviimpi. Porilaiset tukkivat keskustan eivätkä päästäneet lahtelaisia niille paikoille, mistä maalit yleensä tehdään. Vieraat pelasivat loistavan vieraspelin ja ansaitsivat voittonsa. Plussat ja miinukset menevät seuraaville Pelicans-pelaajille:

+++ Pekka Jormakka: 0+0=0, -1. Oli yritteliäin pelikaani ja jaksoi koko ajan luoda paikkoja omalla henkilökohtaisella taidollaan. Hienosta illasta jäi vain maali uupumaan.

++ Miikka Männikkö: 0+0=0, 0. Pyyteetöntä työtä kummassakin päässä kenttää. Pelasi fyysisesti ja oli koko ajan rottaan Ässien päädyssä. Positiivinen ilta.

+ Markus Seikola: 0+0=0, -1. Jälleen peräti kymmenen laukausta, mutta ei pisteitä. Parantanut kauden edetessä ja oli tänään hyvä alivoimalla. Valmennuksen luottoratsu kellotti jälleen Pelicansin kovimmat minuutit.

--- Jan Latvala: 0+0=0, -2. Latvala ei ole ollut loukkaantumisesta toivuttuaan oma itsensä. Syötöt ovat löperöjä eivätkä miehet tunnu pysyvän pihdeissä. Alati vaikeuksissa.

-- Jere Myllyniemi: Syötti Ässien voittomaaliksi jääneen 1-0 maalin. Pariinkin otteeseen meinasi käydä kylmät oman maalin takana. Ei mikään heikoin esitys, muttei paraskaan.

- Juha-Pekka Pietilä: 0+0=0, 0. Menetti kiekkoja omissa. Pari pahaa merkkausvirhettä oli koitua kohtaloksi. Miinusmerkkinen esitys tänään.

Pelicansin piti voittaa tämä ottelu. Turpaan tuli ja kympin sakki näyttää karkaavan vääjäämättä. Pelicansin pitää ylisuorittaa kovalla kädellä, jotta pudotuspeliviiva olisi saavutettavissa. Tällä hetkellä se näyttää todella, todella epätodennäköiseltä.

Pelicans lähtee nyt maaottelutauolle ja muu SM-liiga tulee huomenna perässä. Meikäläinen ei aio lomaa pitää vaan seuraavaa juttua on tulossa jo huomenissa.

Hyvää illanjatkoa ja pysykää taajuudella.